Nieuws

Ierse fan van sportweddenschappen wint bijna 15.000 euro – en mist een half miljoen

Een sportweddenschap fan uit Ierland raakte de jackpot met een voetbal combinatie weddenschap en won 14.759 euro. De vreugde van de speler kan echter niet onbedorven zijn, want door de voortijdige inwisseling van het wedbriefje liep hij een prijs van een half miljoen euro mis.

Zoals het dagblad Irish Mirror woensdag meldde, had de niet bij naam genoemde speler in een wedkantoor van de bookmaker Boylesports te Dublin een gecombineerde weddenschap op de uitslag van 21 voetbalwedstrijden afgesloten voor 52 euro.

De gokker had onder meer gewed dat de interlands Congo tegen Togo, Iran tegen Zuid-Korea, Verenigde Arabische Emiraten tegen Irak en Honduras tegen Jamaica elk in meer dan 1,5 doelpunten zouden resulteren. Naast andere wedstrijden van verschillende nationale ploegen, waren de huidige wedstrijden van de Champions League het middelpunt van zijn wedactiviteiten.

Nadat de speler het bij alle internationale wedstrijden bij het rechte eind had gehad en zijn tips voor de meeste Champions League-wedstrijden ook juist waren gebleken, had hij besloten zijn gokgeluk niet te tarten. Daarom annuleerde hij de weddenschap vóór de laatste twee resterende wedstrijden.

Sarah Kinsella van provider Boylesports merkte op:

‘Dat was een indrukwekkende weddenschap selectie van een van onze klanten in Dublin. We nemen onze petje af voor zijn keuze om €14.759,20 vroegtijdig uit te cashen.

Achteraf bleek echter dat de strategie met een laag risico de speler bijna 480.000 euro kan hebben gekost. De reden hiervoor was dat zijn twee overgebleven tips ook later binnenkwamen.

De laatste tips raakten ook

Beide weddenschappen waren op winst voor Manchester United tegen Atalanta Bergamo en Bayern München tegen Benfica Lissabon. Indien zijn weddenschap in deze wedstrijden echter nog actief was geweest, zou de spanning van de speler waarschijnlijk een nieuw record hebben bereikt.

Hoewel Bayern München de wedstrijd duidelijk met 4-0 won, leek het aanvankelijk een sombere voetbalavond te worden voor Manchester United. De Engelse ploeg was uit de rust gekomen met een 0:2 achterstand en het duurde tot de 81e speelminuut voordat Cristiano Ronaldo met zijn kopbal de ploeg verloste voor een 3:2 overwinning.

In hoeverre de weddende fan blij was met dit doelpunt is niet bekend. Kinsella legde uit dat ze hoopte dat hij blij was met de vijf-cijferige meevaller ondanks de gemiste megakans.